• Tanévzáró 2022

          • Tisztelt Vendégek, Szülők, Diákok, Kollégák!

            Iskolánk legkiválóbb tanulói idén is könyvjutalomban részesülnek, osztályonként hívom ki őket. Valamennyien vagy tiszta egyes tanulók, vagy járási, kerületi, országos versenyek győztesei. Örülök, hogy a koronavírus-járvány utáni időszakban ennyi rengeteg díjat, helyezést, elismerést szereztetek. A könyveket iskolánk igazgatóhelyettese, Párkány Antónia és a szülői szövetség alelnöke, Elek Melinda adja át.

            -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Most felkérem Elek Melindát, adja át a szülői szövetség pénzdíját a két kilencedikes tanulónak: Németh Andrásnak és Popálená Izabellának, akik végig tiszta egyes bizonyítvánnyal rendelkeztek. Nagy elismerés nekik!

            Pósa Lajos úr évek óta tetemes összeggel támogatja iskolánkat, minden diákunk álma elnyerni az általa alapított díj pénzjutalmát, melynek összegét, 300, illetve 400 eurót ajánlott fel iskolánk legsikeresebb diákjának és tanárának. A Pósa-díjat Pósa Lajos úr és Párkány Antónia helyettes adja át.

            A diákok díját idén Németh András kapja, aki

            • Megnyerte a Tudományos diákkörök felvidéki konferenciáját, majd Szegeden a TUDOK XXII. Kárpát-medencei konferenciájának nemzetközi első díját a "Család- és életpályakutatás, kultúrtörténet" szekcióban
            • Az IT Fitness versenyen száz százalékos eredményt ért el
            • A T9 tesztelésen száz százalékos eredményt ért el magyar nyelvből és irodalomból
            • A Szép magyar beszéd országos döntőjén Kassán 5. lett
            • Az évek során rengeteg szavalóversenyen, szép magyar beszéd versenyen, matematika és informatika versenyen öregbítette iskolánk hírnevét

            A pedagógusdíjat egy iskolánkkal ezerszeresen összefonódott pedagógus veheti át idén, mégpedig Kögler Katalin nevelő néni, aki a szórványban levő Boldogfa magyar tannyelvű óvodájának alapítója és első igazgatója volt, majd 2002-től a Szenczi Molnár Albert Alapiskola nevelőnője, valamint vezető nevelőnője, számtalan kulturális rendezvény megálmodója, szervezője, a nevelői-tanítói munka elkötelezett híve, 20 éve iskolánk kikerülhetetlen és elkötelezett pedagógusa.

            Idén is kiosztjuk a Szenczi Molnár Albert –díjakat, iskolánk azon kiemelkedő kilencedikes tanulóinak, akik elbúcsúznak tőlünk, de versenyeredményeikkel éveken át öregbítették iskolánk hírnevét: Popálená Izabella , Pongrácz Tamás Achilles, Šillo Dominik. Mindhárman rengeteg csodálatos eredményt tudhatnak a hátuk mögött, többek között Izabella lett a Poznaj slovenskú reč idei érsekújvári országos döntőjén a 3., a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny országos fordulóján tavaly a 14., a szavalóversenyek, szép magyar beszéd versenyek, énekversenyek sokszoros győztese, Tomi az országos szavalóversenyek szinte állandó résztvevője és nyertese, valamint a matematika versenyeken remekelt az évek során, Dominik a Petőfi-Tompa országos szavalóverseny idei különdíjasa lett Érsekújváron, emellett számtalan szavalóverseny díjasa volt az évek során.

            --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Külön kiemelten igazgatói dicséretben részesítem a Tátika tagjait az aranysávért a Duna Menti Tavaszon, a Gombocska énekeseit a Csengő énekszón nyújtott kiemelkedő tevékenységükért, valamint a sulitévé tagjait, akik önzetlenül vezettek be egy új műfajt mediális világunkba.

            Kedves diákok, pedagógusok, szülők, alkalmazottak és iskolabarátok!

            Nehéz, megterhelő iskolaéven vagyunk túl, hiszen a hosszú koronavírusos időszak után ismét bele kellett zökkeni a hétköznapok életébe. Jó, hogy jön a nyári szünet, amikor felhőtlenül, kötelességek nélkül töltődhetünk fel, ha mással nem, legalább a napfénnyel, abból idén nagyon kijutott nekünk. Idén végre kötöttségek nélkül kirándulhattatok, rengeteg akciónk volt, megszervezhettük a juniálist, a ballagást, a bankettet, a sítanfolyamot, az erdei iskolát...

            Holnaptól bármeddig aludhattok, lelassul az életetek, és szükségetek is van rá, mert bárki bármit mond, ti ugyanúgy dolgoztatok, mint a felnőttek, csak a ti munkátok a tanulás volt.

            Pedagógusaitoknak és a nem pedagógus alkalmazottaknak köszönjük egész éves munkájukat, törődésüket, odafigyelésüket. Külön búcsúzunk Klenovics Éva tanító nénitől, aki vállalta a szlovák oktatását, Dolán Ági tanító nénitől, aki gyorsan elvállalta a napköziseket, amikor Karin néni babát várt, Bokros Viki nevelő nénitől, aki férjhez megy, és hazai iskolában folytatja nevelő tevékenységét, Kögler Kati nénitől, aki 20 Szenczi Molnár-os év után nyugdíjba vonul, Kuna Nati pszichológus nénitől, aki anyai örömök elé néz, Kluka Tomi tanító bácsitól, aki elbúcsúzik tölünk, Csernovics Ica takarító nénitől, aki megérdemelt nyugdíjba vonul. Minden támogatónknak, akik anyagilag és munkájukkal támogatták iskolánkat ebben a tanévben, köszönjük a támogatást! Külön köszönöm Polák Margit, Veress apuka és a Sztresnyák-házaspár, valamint Sokolovsky Valika nővér néni idei segítségét, illetve a szülői tanács kiemelkedő munkáját.

            Most jön a pihenés: kérlek, vigyázzatok magatokra a nyáron, ne történjék baleset figyelmetlenségből, nehogy azt kelljen véletlenül hallani, hogy valaki tartós sérülést szerzett. Vigyázzatok a fürdésnél, a napozásnál, de élvezzétek ki, hogy meleg van, hogy nincsenek időbeli kötöttségeitek, hiszen fel kell töltődnötök. Olvassatok és pihenjetek jó sokat!

            A kilencedikeseket mindig visszavárjuk, hiszen ez a második otthonuk, remélem, elmesélik majd az új iskolai élményeiket, be-benéznek majd hozzánk. Legyenek boldogok a választott középiskoláikban.

            A 2021/22-es tanévet ünnepélyesen bezárom.

            Mindenkinek kellemes vakációt kívánok, most vonuljatok az osztályaitokba, vegyétek át bizonyítványaitokat! Találkozunk szeptember 5-én.

            Matus Mónika igazgató

          • Tanévzáró 2021/2022

          • A 2021/2022-es tanév évzárójára az iskolaudvaron kerül sor 2022. június 30-án, 8:15-kor.

            A csütörtöki ebédet legkésőbb szerda reggel 7-ig kell lejlenteni.

            A bizonyítványok kiosztása után befejeződik a tanév, a napközik 12: 00-ig üzemelnek.

            Akik bejelentkeztek (és kifizették) a nyári napközit, péntektől egy héten át, június 8-ig járnak a napközis csoportjukba, 8:00 és 15.30 között.

          • Környezetvédelmi díj

          • A ballagás napján hetedikeseink a környzetvédelmi miniszter díját vették át Pozsonyban. Gratulálunk, köszönet Molnár E. tanító néninek!

          • Szeptemberi antigén tesztek

          • Megérkeztek a szeptemberi antigén tesztek.

            Az 5-9. évfolyamból az igénylők ma, pénteken, hazaviszik a nyomtatványt, amelyet kitöltve, ALÁÍRVA leadnak Éva néninek a portán, és megkapják a teszteket.

            Az 1-4. évfolyam igénylői, illetve a 17 új elsős, akinek a szülei igényelték, személyesen vehetik át a portán minden nap 17:30-ig.

            A teszteket bizonyítványosztásig kell átvenni.

          • IV. Kis-Duna Piknik Hegysúron

          • Iskolánk tanulói zenés-táncos összeállítással (felk..Kögler és Vincze tanító néni) és a Kis Möggyes néptánc-összeállításával (felk.Strešňák-házaspár) képviselték iskolánkat a Csemadok hegysúri kulturális fesztiválján.

            Fot´k: Schultz István

          • JUNIÁLIS

          • Őszinte hálámat fejezem ki valamennyi szülőnek, aki a mai csodálatos juniális szervezésében részt vállalt. Olyan közösségi élményt, beszélgetési lehetőséget, szórakozási pillanato(ka)t adtak és biztosítottak nekünk a két év koronavírus után, amely felüdítette a megfáradt lelket, új lendületet nyújtott a hétköznapokhoz, megmutatta a közösségi erőnket. Köszönöm mindenki munkáját, a heteken át tartó szervezést. Megérte. Köszönjük, mindenkinek, aki eljött, különösen jólesett volt diákjainkat ismét iskolánkban üdvözölni. M. Mónika igazgató

            (Agárdy Gábor képei)

          • Németh András : Felvidéki Tehetségdíj

          • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2022. június 24-én Komáromban, a Danubius szálló nagytermében rendezte meg a VII. FELVIDÉKI TEHETSÉGNAPOT. Az SZMPSZ által meghirdetett pályázatra a hazai magyar tanítási nyelvű oktatási intézmények legtehetségesebb, kiemelkedő országos és nemzetközi eredményeket elérő tanulóikat nevezhették be. A beérkezett pályázatok elbírálása után 101 tanuló, valamint felkészítő pedagógusaik jelenlétében ünnepélyes keretek között került sor a díjátadásra. Iskolánkat a társadalomtudományok kategóriájában NÉMETH ANDRÁS képviselte, elnyerve a Felvidék legrangosabb diákdíját. Gratulálunk neki és mentorainak!!!

          • ARTUR - Hegysúr

          • Hetedikes és nyolcadikos diákjaink ellátogattak a szomszédos Hegysúr faluban található Artur polgári társulás workshopjára, ahol az agyaggal, a megújítható építészettel ismerkedtek meg. Több info a www.ozartur.sk honlapon.

          • Szenci toll- Senecké pero

          • A Szenci toll elnevezésű irodalmi verseny díjkiosztására  a köv. diákokat hívták meg iskolánkból:

             

            Šimon Anna Mária- különdíj

            Bertók Natália- különdíj

            Popálená Izabela - II.kat.próza 1.hely

            Szilvási Eszter - II.kat.vers 3.hely

            Nagy Liliana - II.kat.próza 3.hely

            Pongrácz Tamás Achiles -II.kat.vers 1.hely

            Tušer Adam - II.kat.próza 2.hely

            Kovács Sabina -I.kat.vers 1.hely

            Časná Veronika -I.kat. vers 2.hely

            Moore Dominik- I.kat.vers 3.hely

            Fülöp Szofia - 2.ket. vers 2.hely

            Fülöp Johanna -I.kat.próza 1.hely

            Varga Terézia -I.kat próza 2.hely 

            Takács Eszter- I.kat.próza 3.hely

          • A T5 eredményei

          • Ma érkeztek meg az ötödikesek teszteredményei. Amint elektronikusan elérhetővé válnak, szétküldjük az edupage-en keresztül a szülőknek. A magyar nyelv és irodalom jobban sikerült: 79,87 százalék lett az eredmény, a matematika kevésbé: 58,4 százalékos lett az eredmény. Az országos átlaghoz képest a matematika -2,6, a magyar plusz 11,1 százalék. 7 tanuló nyújtott kilencven százalék fölötti eredményt, közülük külön kiemelnénk SIMON DÁNIELt, aki száz százalékos tesztet írt magyarból, 93,3 százalékot matematikából. Gratulálunk!

          • Befizetnivalók

          • Tisztelt Szülők!

            Ma kiosztottuk a gyerekeknek a napközi  és étkezde részére befizetendő összegeket (június, nyári napközi + elmaradások). 

            Kérjük legkésőbb június 22-ig (jövő hét szerdáig) rendezzék tartozásukat.

            Továbbá kérjük az állandó átutalási megbízásokat a nyárra (trvalý príkaz na úhradu) megszüntetni.

            Köszönjük.

            Az étkezde és a könyvelés vezetői

    • Kapcsolat

      • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským A. Molnára Szencziho - Szenczi Molnár Albert Alapiskola
      • +421 2 45923229 sekretariát - titkárság +421 911 284257 riaditeľ - igazgató +421 903 523229 zástupkyňa - igazgatóhelyettes +421 911 282850 vedúca ŠJ - étkezdevezető
      • Nám.Alberta Molnára 2 903 01 Senec Slovakia
      • 036071170
      • 2021603155