• SZENCI OLIMPIA- Senecká olympiáda

          • Ezen a héten ismét a sporté a főszerep Szencen. A diákolimpia hétfőn kezdődött a lövészettel, és minden egyes napra jut 2-3 sportágnyi verseny. Az eredményekről az összegzés után tudósítunk.

          • A kőszegi delegáció látogatása iskolánkban

          • Május 19-én Kőszeg város Szencre érkező delegációja meglátogatta iskolánkat Klenovics Gábor, a nemzeti közösségek városi megbízottja vezetésével. Röviden bemutattuk iskolánkat, a delegáció megtekintette a High-Tech Suli termét is. Kőszeg város polgármestere, Básthy Béla úr élénken érdeklődött iskolánk helyzete iránt. Örülönk, hogy Kőszeg oktatási intézményei nevében pedagógusok is részt vettek a látogatáson.

          • Tapolcaiak látogatása

          • A kovid után ismét felkeresték iskolánkat a Tapolcai Bárdos Gyula Általános Iskola hetedeikesei, akik a Határtalanul programmal látogattak Csermák Imre szülőhelyére, Szencre és iskolánkba, ahol felelevenítették Csermák József életét és sikereit.

          • ISKOLABUSZ

          • Hosszú-hosszú folyamatot követően iskolánk ma csodálatos hírt kapott Csáky Csongortól, a Rákóczi Szövetség vezetőjétől, aki dr. Petrovay László stratégiai igazgatóval együtt jött iskolánkba közölni: szeptembertől iskolabuszt kapunk!!!

            Köszönjük Bc. Múčka Péter boldogfai polgármester úrnak a segítséget, melynek során vállalta az üzemeltetési problémák megoldását, illetve Duray Rezsőnek, a Szenc és Vidéke Társulás vezetőjének a kapcsolatsegítést.

            A tanév végéig felmérjük, mely jövőbeli / mostani elsős kapja meg az utaztatásban az iskolabusz lehetőségét  reggel és délután, az úthálózat és az állami buszközlekedés felmérését, áttekintését, a megoldási lehetőségek figyelembe vételét követően.

          • Korfball győzelem

          • Vasárnap a korfball szakkörös csapat Szabó Krisztina tanító néni vezetésével Privigyén/Prievidzán vett részt a diákbajnokság utolsó fordulóján. Két győzelemmel csoportelsőként jutottunk a döntőbe, ahol végül a második helyet szereztük meg.Köszönjük a szülőknek a támogatást, nélkülük nem jutottunk volna el a fordulókra.

          • Bíborpiros szép rózsa

          • Május 13-án szombaton iskolánk négy tanulója - Matus Keszi, Matus Nimród, Simon Jakab és Šillo Simon részt vett a Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő mátyusföldi területi seregszemléjén Vízkeleten.  Mindnyájan a szólóének kategóriában szerepeltek, nagyon ügyesek voltak, gratulálunk nekik! Šillo Simonnak sikerült továbbjutnia az országos döntőbe is. Köszönjük Tóth Katalin tanító néninek a felkészítést.

          • GYÁSZHÍR

          • Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk könyvtárosa és kultúraszervezője, minden valamikori rigó Margitkája, a színjátszó táborok megálmodója, az író-olvasó találkozók szervezője, a Szenczi Molnár Albert Napok és a Csemadok táborok mindenese, 

            POLÁK MARGIT 

            (1944.III.18. - 2023. V.14.)

            örökre itt hagyott bennünket.

            Nyugodjék békében, nagyon fog hiányozni.

             

          • Juniális: szülő / gyerek foci - jelentkezés

          • A juniális (június 23.) során tartandó hagyományos szülő / gyerek focira várja Ballán apuka  a jelentkezést a 0911/458 513-as telefonszámon. Játékba kerül az első tíz jelentkező páros - külön az alsó, külön a felső tagozatról.

          • PAPÍRGYŰJTÉS

          • Május 12-én, pénteken

            lesz iskolánk hagyományos évi papírgyűjtése.

            Reggel 7:00 és délután 14:30 között hozható az összegyűjtött papír. Kartont-sajnos-nem szabad a papír közé keverni sem, ezért kérjük, figyeljenek oda, kartont ne hozzanak.

            A rendkívül kellemetlen idő ellenére a nyolcadikosok szívvel-lélekkel dolgoztak, köszönjük!!!

            Összesen 10 590 kg papírt gyűjtöttünk,

            az értékelés június 2-án lesz.

             

          • XIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny

          • 2023. május 10-én, a XIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny regionális fordulóján Bősön a következő nagyszerű eredmények születtek:

            arany: Takács Alex, Matus Dóra

            ezüst: Szalay Csenge, Szitka Lea, Popálená Stella, Szalay Gergő

            bronz: Lipka Hanna, Matus Keszi

            Mindegyiküknek gratulálunk, nagyon erős mezőny volt, mintegy hetven versenyzővel.

            Felkészítők: Molnár Enikő és Sándor Erika tanító nénik.

          • Szülőföldön magyarul adatlap

          • Kedves Szülők,

            segítségképpen a Szülőföldön magyarul adatlap kitöltéséhez mellékelünk egy mintát.

            Az adatlapokat LEGKÉSŐBB május 19-ig adhatják le iskolánkban az osztályfőnököknek, de mielőbb megteszik, annál egyszerűbb a jegyzőkönyveket elkészíteni.

            Ne feledjék mellékelni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát (rodný list), a szülő személyigazolványának m§solatát, valamint a banki igazolást vagy számlakivonatot a bankszámlaszámról.

          • KÖSZÖNET

          • Iskolánk hálásan köszöni a szölői tanács aktív tagjainak, akik szabadidejüket feláldozva május 5-én késő estig dolgoztak a műanyag védőszőnyegek játékelemek alá fektetésével, a kapu befestésével, a terep kialakításával. Köszönjük a munkájukat!

          • ERDÉLY - Határtalanul program a hetedikeseknek

          • TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS– ERDÉLY – SZOVÁTA ÉS KÖRNYÉKE 5 nap / 4 éjszaka 

            Erdély Szováta - 2023. május 1-5.

            A tanulmányi kirándulás programja: 

            1. NAP Indulás 4:00 órakor az iskolától Utazás Szovátára, útközben Nagyvárad, Királyhágó, Csucsa és Körösfő megtekintése. Nagyvárad szépen felújított, szecessziós épületekkel és magyar vonatkozásokkal teli központjának megtekintése. Királyhágó – rövid megálló „Erdély kapujában”. Csucsa egy szerény falucska, melynek szélében álló domb tetejére épült Boncza Miklós földbirtokos kastélya, Csinszka szülőháza ez, az emlékmúzeum egyik szobája Ady és Csinszka itt töltött 2 évének állít emléket. Körösfő a négy fiatornyás középkori kazettás mennyezetű templom, jellegzetes kalotaszegi település asszonyok varrottasairól és férfiak fafaragásairól is híres. 

            2. NAP Oktatási intézmény látogatása (közös diákprogram) –Szováta európai hírű gyógyfürdő a Medve-tó partján, amely a világ egyetlen heliotermikus tava. 

            3. NAP Kirándulás Petőfi nyomában: Székelykeresztúr Fehéregyháza Segesvár Fehéregyházán a csata helyszínét, majd az ott felállított emlékművet tekintik meg, a székelykeresztúri megállónál azt a körtefát, ahol Petőfi Sándor az utolsó versét írta, majd Segesvár következik, az erdélyi szászok városa, történelmi belvárosában (a világörökség része) láthatják az Óratornyot, Drakula házat. 

            4. NAP Farkaslaka - Tamási Áron székely író sírja és szülőháza. Parajdi Sóbánya Tamási Áron szülői ház – 10 lej – 2,50 € belépő: 50 lej kb. 10,-€ 

            5. NAP Kolozsvár - városnézés, Mátyás király szülőházának és lovasszobrának megtekintése. Látnivalók: Mátyás király szoborcsoport, Mátyás király szülőháza, A Főtér látnivalói: a nemesi paloták: pl. Bánffy – palota, Lábasház - Jósika-palota, Rhédey-palota, Városháza, Szenczi Molnár Albert sírja a Házsongárdi temetőben.. Hazautazás. Érkezés kb. 23:00 órakor az iskolához

            Szállás Szovátán a Teleki Házban: https://telekihotel.business.site/, napi 3x étkezés biztosítva. Az utasbiztosítást az iskola köti. 

            Vezető pedagógusok: Molnár Enikő és Sebők Rebeka.

            Az egyedülálló élményt előre köszönjük az SZMPSZ-nek és a Határtalanul program Ismerd meg a Kárpát-medence magyarok által lakott területeit alprogramjának!

    • Kapcsolat

      • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským A. Molnára Szencziho - Szenczi Molnár Albert Alapiskola
      • +421 2 45923229 sekretariát - titkárság +421 911 284257 riaditeľ - igazgató +421 903 523229 zástupkyňa - igazgatóhelyettes +421 911 282850 vedúca ŠJ - étkezdevezető
      • Nám.Alberta Molnára 2 903 01 Senec Slovakia
      • 036071170
      • 2021603155